Снимка: БГНЕС

В нашата парламентарна група оставка на здравния министър не е обсъждана, заяви Явор Божанков от ПП-ДБ в пред NOVA. Според него позицията на Асен Василев не била нова, казвал го бил и преди. Вчера финансовият министър намекна за оставка на колегата си.

"Не знам кой е номинирал министър Христо Хинков, в началото той се ползваше с доверие, сега акад. Николай Денков обясни, че оставката е негова компетентност", добави Божанков.

"Може би не звучи добре всеки ден да има някакъв спор, мен не ме притеснява ситуация, в която има взаимен контрол", обясни още той.

"В много спешен порядък трябва да се концентрираме върху бюджета и конституцията, ако съберем към тези две теми и регулаторите, няма да стигнем доникъде. До нова година приемаме конституцията, след това започваме да изработваме механизма за регулаторите, водещ принцип е, че всяко назначение трябва да е обсъдено, а биографията на всеки кандидат трябва да е безспорна", убеден е Божанков. Той обясни, че промените в конституцията не били конюнктурни, те не били за един човек. Според него било много ясно какво ще се случи на ротацията.

"Имаме полезен ход, естествено, че няма да приемем всички, нашият полезен ход е България в Шенген и това да стане до края на годината, този кабинет ще вкара България в Шенген", убеден е Божанков. Другият полезен ход бил - България в еврозоната с хоризонт година, година и половина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase