Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Ако някой в държавата иска 50 на сто увеличение на заплатите при пет процента предвидена инфлация, това очевидно няма да се случи. Това коментира пред журналисти в парламента министърът на финансите Асен Василев по повод протестите на заетите в сектор "Култура".

Oще по темата
В парламента Асен Василев се срещна с председателя на комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Йордан Цонев за уточняване на графика, по който ще бъдат приети законопроектите, свързани с бюджета за догодина.

"Бюджетът за култура е увеличен значително спрямо миналата година - над 50 млн. лв. са за сценични изкуства и с 28,5 млн. лв. за музеи, читалища и библиотеки. Не виждам за какво протестират", каза министърът.

По-рано днес под наслов "Народ без култура е народ без бъдеще!" културни дейци от София и страната протестираха пред сградата на Министерството на културата с искания за законови промени, които да гарантират увеличение на бюджета за култура.
(БТА, Десислава Антова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Маестро

преди 8 месеца

Господин Министър вие ще си тръгнете от този пост ,от политиката дай Боже и от България ,но операта,театъра,танцовите състави,талантливите деца ще останат й ще се раждат и работят в България ако Вие точно сега бъдете уникален и адекватен и направите над 1 % от БВП да отиват за култура.Не разрушавайте нещо ,без да сте създали нищо .БЛАГОДАРЯ ВИ!!!

27

До 21 "ъхъ"

преди 8 месеца

Какви заеми бе пингвин, нали ако даде тези пари Василев трябва да излязат от твоя джоб, много си проsт защо трябва да го показваш, пак от простотия нали пингвин ?

26

Съпоставяне

преди 8 месеца

Преди 85-90 години един заявявал, че когато чуе думата "култура" се хващал за кобура. Този сегашен наш министър на финансите не знам за какво се хваща, но така като го гледам, защо ли не се учудвам, че той не може да разбере за какво протестират културните ни дейци?

fallback