Снимка: БГНЕС

Минути след като депутатите излязоха във втора дълга почивка, председателката на БСП Корнелия Нинова реагира остро на прекъсванията. "С втора почивка блокират работата на парламента, защото се договарят за постове и пари. Не ги интересува нито бюджет, нито данъчни закони. Това безобразие между тях се превръща в агония за държавата. Като някаква триглава ламя трите партии са отворили усти да погълнат цялата държава. Сега регулаторите си делят на три, като че тия регулатори не са независими органи", заяви тя в парламентарните кулоари.

"Хубав празник, ама лош ден за парламента и за държавата"  , заяви тя малко след като честити Никулден на празнуващите, включително на рибари и банкери.

Според нея в момента има "разпределяне на порции и държавата се дели на 3", а това води до блокаж и агония за цяла България. Тя се възмути, че нито бюджетът тръгва, нито данъчните закони.

"Думи не стигат да се опише това безобразие - всеки ден нещо ново, някаква нова делба. Сега заради някакво уволнение в "Пирогов" цялата държава е блокирана. Ако ще е така за всяка смяна във властта, какви ще прави България и българският народ", попита Нинова. И припомни как е предупредила, че примирието между управляващите е временно - била права, че през декември ще има по-голям скандал. "представете си какво ни очаква като започне конституцията, не може така да се управлява държава. Всеки ден и вие, и ние получаваме доказателства за това, което говорим", каза още тя.

Нинова се възмути от общия етикет, който се слага на всички депутати. 'Искам да се знае кои депутати какво правят", настоя тя като напомни, че "БСП за България" е против конституционните промени. Народно събрание с такава ниска легитимност няма моралното, политическото и юридическото право да променя основния закон, настоя още тя. На въпрос в кой кабинет вървят договорките между управляващите - в този на Пеевски или на Борисов, тя бе лаконична: Не участваме в задкулисни срещи, питайте си ги тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase