Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерският съвет одобри днес вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики/бюджетни програми по бюджета на Министерството на правосъдието за 2023 г.

След извършен в Министерството на правосъдието анализ на изпълнението на бюджета, беше установено, че се очаква недостиг разходи за персонал и издръжка на утвърдените разходи по „Политиката в областта на изпълнение на наказанията“. За това е необходимо да бъдат осигурени допълнително разходи над предвидените за 2023 г., като в рамките на общите разходи, одобрени по бюджета на Министерството на правосъдието, могат да бъдат осигурени разходи в размер общо на 6 795 000 лв., в т.ч. на разходи за персонал в размер на 3 125 000 лв.

Тези разходи ще бъдат осигурени за сметка на намаление на планираните разходи по бюджетните програми „Правна рамка за функционирането на съдебната система" и „Охрана на съдебната власт" по „Политиката в областта на правосъдието" и на планираните разходи по бюджетна програма „Администрация".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase