Снимка: архив, БГНЕС

Сглобката е паянтова, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на младежки форум в Сливен. Той попита присъстващите дали има смисъл ГЕРБ да остане.

„Да, понасяме щети в момента, но плюсовете и добрите новини са повече“, заяви Борисов и припомни някои от ключовите решения на правителството.

Още по темата
Той изброи част от успехите на кабинета „Денков-Габриел“. „Във военната сфера направихме нещо, което предишното правителство на Кирил Петков дори не можеше да си помисли заради коалиционните партньори. А сега подписите на Петков, Борисов, Иванов, Пеевски стоят на първите четири места. Ние като партия заедно с всички тези можем да говорим, че сме направили модернизацията на българската армия. Подмяната на руските самолети с Ф-16 – цяла ескадрила, половината платена от нас. Страйкъри, радари, летища“, каза Борисов.

„Благодарение на това, че ние сме в тази паянтова сглобка има взето решение за два нови ядрени блока. Ако не беше ГЕРБ, това нямаше да го има“, категоричен бе лидерът на ГЕРБ.

Според него страната ни има и огромни шансове за Шенген и еврозоната.

„Ние трябва да намерим подходящата формула, която сега работи, скърца, паянтова е - безспорно е така. Дразнят ни много неща, сигурно и при тях е така, но това е единственото логично към момента“, смята Борисов, цитиран от bTV.

„Три години съсипахме всичко, в момента в държавата няма нито един авторитет. Няма нито една институция с авторитет. Как се управлява без авторитет?“, попита той.

„Всяка една от партиите може още утре да разруши правителството. Ако вие ми кажете, още утре няма да съществува. Искате ли го? Пет пъти го правихме“, обърна се Борисов към младежите на ГЕРБ.

„На шестия, след като над милиард изхарчихме, за да провеждаме избори, нещо, макар и паянтово, съществува", допълни бившият премиер.

През тези три години имаше едноличен модел на управление чрез служебните правителства. Един човек назначаваше премиера, един човек назначаваше службите, един човек назначаваше министрите, един човек – всичко, каза още Бойко Борисов.

Той заяви, че лидерът на „Да, България“ Христо Иванов не говори за това. „Много бегло в един момент казва служебното правителство има недостатъци. Но с мен се заяжда, че премиерът не е цар. Премиерът не е цар, аз не съм се родил цар. Народът ме е избутал през всичките тези години с огромни мнозинства“, подчерта Борисов. Лидерът на ГЕРБ припомни, че по време на кампанията не са казали нито една дума против ДБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase