Снимка: БГНЕС

Не премиерът Николай Денков, а кандидатурата на проф. Момчил Мавров, издигнат от ГЕРБ-СДС за подуправител на НЗОК скарала Кирил Петков от ПП и Делян Пеевски от ДПС.

Обяснението дойде от Петков, след като лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска почивка и призова Петков и Пеевски да се разберат като мъже, а не да се карат и обиждат в пленарната зала.

"Има доклад в секретното деловодството от ДАНС, който говори срещу този кандидат. Има съмнения за лобизъм за частни болници. Затова ние от ПП-ДБ се обявяваме абсолютно против неговата кандидатура. Това е принципа, по който действаме - когато не сме съгласни, правим всичко възможно номинираните кандидати минимум да нямат доклади в ДАНС“, каза Кирил Петков.

"Всички българи страдат от това, че има хора в тази система, които източват и лобират. Тези средства не отиват при българските граждани, а при тези групи", посочи той.

По време на дебата за избора на подуправител на НЗОК от ПП обвиниха "Възраждане", че са патерица на ГЕРБ и ДПС, за да стане изборът възможен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase