Снимка: БГНЕС
fallback

Премиерът Николай Денков похвали Бюджет 2024 и го определи като "много добре подготвен" и "балансиран". С тези думи той откри извънредното заседание на кабинета.

Денков заяви, че се чувства спокоен, че бюджета ще бъде приет навреме.

"Бюджетите не са просто таблици с числа. От тях зависят заплатите, строежът, поддръжката и ремонтите на пътища, училища и болници. От тях зависи развитието на регионите, буквално съдбата на всеки един гражданин на България. Днес, на това извънредно заседание, ще приемем трите бюджета – държавния бюджет, на Държавното обществено осигуряване и на НЗОК. Ще ги представим в Народното събрание за окончателно приемане", каза премиерът.

Денков добави, че предстои министърът на финансите Асен Василев да представи окончателните числови параметри на бюджета, които да бъдат внесени за разискване в Народното събрание.

"Бяха проведени няколко много задълбочени обсъждания със социалните партньори, както със синдикатите, така и със синдикалните организации. Бяха проведени обсъждания и с политически лидери", отбеляза Денков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 5 месеца

След позора на 22-ри ноември в сградата на ЕП в Страсбург, където говореше на столовете, пред ПРАЗНА ЗАЛА (тук-там случайни стърчащи глави от първите редове), сега пък дава оценка на ШАРЛАТАНСКИЯ БЮДЖЕТ, скалъпен и преправян 300 пъти от един най-големите лъжци в историята на България. ОСТАВКА!

21

Анонимен

преди 5 месеца

Браво на подмяната подпомогната от герба ,дигнаха данък сгради а оставиха 9,,%ддс на ресторантьорите понеже свърши ковида ,гадове ,вече ще гласуваме за възраждане ,мошеници 2%дели подмяната от подмяната и възраждане а и с шенгена ,преключи ,Австрия си избра да бъде на австрийците ,а не на мюсюлмани и араби

20

Анонимен

преди 5 месеца

Той не го е чел ама му казали какво да приказва и готово

fallback