Снимка: архив, БГНЕС

"Няма зависимост, няма заплахи на никакво ниво. Г-н Пеевски е свободен да прави твърдения. Правителството има много ясен път и ясни приоритети - Конституцията, еврозоната, Шенген, смените в регулаторите, реформите в службите", заяви пред БНТ Ивайло Мирчев от "Демократична България".

Още по темата
По думите му от ПП-ДБ са готови да отидат на нови избори, когато подкрепата за това правителство стане безсмислена.

"Обстановката е сложна, има достатъчно турбуленции в управлението", допълни Ивайло Мирчев.

Той поясни, че от "Демократична България" са предложили да бъде назначен особен управител в "Лукойл".

"Защо по време на служебното правителство "Лукойл" не е контролиран по никакъв начин, да представи план и да му бъде изискан отчет как се реализира този план за преминаване от руски към неруски петрол. Най-хубавото, което можем да направим, е да прекратим дерогацията, но има риск. Сега цените ще бъдат поддържани във времето и на 1 март "Лукойл" ще може спокойно да премине към друг сорт нефт", отбеляза Ивайло Мирчев и подчерта, че трябва да бъдат направени проверки в "Лукойл" дали са имали контрабандни практики.

"Такова насилие не е се е случвало, не си спомням полицията да е използва водното оръдие", така Ивайло Мирчев коментира трусовете в БФС и кървавия протест в столицата.

"Това е достатъчно Калин Стоянов да си подаде оставката, най-логично е министърът да поеме отговорност. Не знам чий човек е вътрешният министър, нито главният секретар, има организационен проблем в МВР", каза още Ивайло Мирчев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase