Снимка: БГНЕС

Не Ахмед Доган, както беше обявено, а Делян Пеевски откри заседанието на ДПС. Доган изпрати послание до Съвета, в което пише, че се връща в оперативната политика, защото "ДПС е негова съдба, и че човек не може да се освободи от повика за помощ на своите творения".

След заседанието Делян Пеевски съобщи, че ще се кандидатира за председател на ДПС. Дали ще бъде избран, ще стане ясно на 24 февруари, когато ще се проведе Национална конференция на партията.

Той добави, че "всеки може да се кандидатира за председател на ДПС от нашите членове", след което отговори утвърдително на въпрос, дали той ще се кандидатира.

Още по темата
"Ще бъде абсолютно демократичен, прозрачен избор на председател на ДПС", отбеляза Пеевски.

По думите му всеки член на ДПС, който бъде номиниран от структурите, може да се кандидатира.

На въпрос дали се очакват още промени в партията, Пеевски отговори, че всичко, което е за доброто на ДПС, се е случило.

Той информира още, че са били освободени заместник-председателя на партията Ахмед Ахмедов и председателя на младежкото движение Сезгин Мехмед, а за временно изпълняващ длъжността председател на младежите е избран Танер Кабил. По думите му младежите от ДПС също започват своите конференции, като младежката се очаква да е с месец по-рано от тази на ДПС.

ДПС ще се върне в пленарната зала следващата седмица, за да подкрепи евроатлантическото правителство", заяви Пеевски и допълни: "Щом ще влезем в зала, значи си струва евроатлантическото правителство".

На въпрос на журналисти защо Ахмед Доган не е присъствал на заседанието, той обясни, че е болен и си е вкъщи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase