Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

„Разбрахме, както и на предишния вот на недоверие, че истината няма никакво значение, а единствено пропагандата, лъжата и обидите са това, което може да използвате. Защо? Защото опозицията отново няма истински аргументи и зарази това трябва да използва измислици и лъжи“, отсече премиерът Николай Денков след дебата по вота на недоверие внесен от опозицията за провала в областта на отбраната и националната сигурност.

Според него именно този подход на опозицията е най-вреден за националната сигурност.

„Трябва да търсим национален консенсус, който да е центриран върху модернизацията на армията и върху нашето пълноценно включване в евроатлантическите структури. Всички други действия отслабват националната ни сигурност в сложна и рискова външна среда“, каза премиерът и призовава всички депутати, които имат съвест и се чувстват патриоти да отхвърлят вота на недоверие, защото от това ще има полза България. Призивът му беше посрещнат със скандиране „Оставка!“ от страна на депутатите от опозицията.

Денков коментира, че в мотивите във вота най-накрая от „Възраждане“, БСП и ИТН са признали, че Русия води агресивна война в Украйна и че водената война създава заплаха и за България.

„С други думи, ако Русия спре войната, ще изчезнат и опасностите и за България и заради това националната ни сигурност изисква всички партии, включително от опозицията, да призоват Русия да спре войната. Това е интересът на България“, каза той.

„Разбрахме също, че купуването на съвременна военна техника, каквато армията не е получавала над 30 години, е повод за ожесточени критики от опозицията. За щастие ние не се интересуваме от дребнави критики като тази“, посочи премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

158

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен Вчера в-к Труд публикува статия за производството на най-голямата гръцка рафинерия - произведени са петролни продукти на стойност над 1 млрд.USD. Получават петролна смес с компонента руски петрол, продават горива на страните от ЕС, та дори и на Пентагона.А тукашните цербери Пеевски и Добрев искат прекратяване на доставката на руски нефт след 3 дни! Да се хванат двамата и да настроят технологичния цикъл на Нефтохима за 3 дни и да намалят цената на нефта до тази на руския.

157

Анонимен

преди 6 месеца

Вижте си депутатите. Вашите от ПП и ГЕРБ оставиха Пеевски от ДПС да се разпорежда, като че ли той не парламентарист, а е премиер. Този човек не иска да разбере, че депутатите създават годишния бюджет и следят неговото изпълнение, а не е тяхна работа да задават задачи на МС и да следят за тяхното изпълнение.Пеевски тича в НС и следи какво става с дерогацията на руския нефт.Гръцката рафинерия Мotor Oil Gallas използва микс от руски и друг нефт, продава бензин и дизелово гориво на Пентагона и ЕС.

156

Анонимен

преди 6 месеца

Kвoт' cъrлacyвa nocoлcтвoтo, тyй тo...

fallback