Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

И министър-председателят на Република България Николай Денков коментира скандалите в родния футбол и местенето до безкрай на евроквалификацията между България и Унгария на 16 ноември. По-рано днес стана ясно, че след поредица от обрати и спекулации относно мястото на провеждане на срещата, тя в крайна сметка ще остане в София, но без публика заради очакваните протести срещу сегашното ръководство на Българския футболен съюз.

Протестът доведе до рядко срещано обединение сред всички по-големи футболни агитки в София и в цялата страна.

"До тази ситуация се стигна, защото българският футбол през последните години върви упорито и устойчиво надолу. Време е БФС да си даде сметка за това. Нещо трябва да се промени. Държавата няма права да се меси във федерации, но аз като гражданин имам право да поставя въпроса, че трябва да се търси промяна", заяви Денков след срещата си с новия кмет на София Васил Терзиев.

Премиерът съобщи, че утре МВР ще съобщи какви мерки ще предприеме за опазване на обществения ред по време на срещата, която е насрочена за 19:00 часа наше време.

Очаква се изключително засилено полицейско присъствие, защото на протеста заедно ще бъдат фенове на Левски, ЦСКА, Ботев Пловдив, Локомотив Пловдив, Берое, Черно море, Спартак Варна, Миньор Перник, Пирин Благоевград, Етър, Локомотив София, Славия, Локомотив Горна Оряховица и други.

Припомняме, че по-рано през деня Унгарската футболна федерация изпревари БФС, като обяви, че мачът, който първоначално бе насрочен за "Васил Левски", ще остане там, но при променен час и без публика - от 19:00 часа вместо 21:45 часа.

Все още има възможност двубоят да бъде пред фенове, след като адвокатът по спортно право Георги Градев заяви преди срещата между представители на БФС и изключените клубове от извънгредния Конгрес на Димитър Бербатов в ММС, че ще бъде входирана жалба до съда в Лозана с искане за присъствието на привърженици на стадиона в столицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

ВСИЧКИ!!!

преди 6 месеца

В четвъртък трябва всички нормално-мислещи футболни фенове,да сме около стадиона!!! ОСТАВКА за алкохолизираните наркомани!!!

30

Анжело ПЕРУци

преди 6 месеца

Футболът ни е провал от ниво детско-юношески школи до държавният отбор. Докато другите държави си развиват спорта с правилна спортна политика наш Перукан си пие уискито, щрака с пръсти на кючеци и си харчи повече от незаслужената заплата вече години наред. Като нямаш нито едно класиране на футболен форум за повече от десетилетие и държавното ти първенство е пълен бaтaк значи е крайно време да ти бият шута! Ако имаше и капчица чувство за отговорност сам да си е тръгнал ама кокала не се пуска.

29

Анонимен

преди 6 месеца

А как так г-н Денков си позволявате да критикувате БФС? Те там са със дипломи и много добре знаят какво правят. И ако не сте наясно точно като гражданин - промяната трябва да започне от ръководството.

fallback