Снимка: БГНЕС

Проблемът ни с ПП-ДБ е, че ни карат да носим отговорност за техни действия, с които нямаме нищо общо ние се разграничаваме от тях. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков пред БНТ.

"Ако си мислят, че имаме общо управление - не, нямаме. Те управляват в изпълнителната власт, а парламентът е този, който очевидно ще взима решенията с плаващи мнозинства", коментира той.

Попитан има ли ерозия в партията след местните избори, коментира, че това е мислене единствено на ПП-ДБ, които "никога не виждат в себе си проблем".

"Ако ПП-ДБ искат подкрепа от нас, да дойдат възпитано, да я потърсят и да се върнат вкъщи да си напишат домашното", каза Биков.

По думите му във всичките бюджети на Асен Василев се дават рекордни инвестиционни разходи, които накрая не се осъществяват. Заяви, че ГЕРБ категорично няма да дадат подкрепа за така внесения Бюджет 2024 и призова ПП-ДБ да го изтеглят, за да го коригират, иначе "ще претърпят унижение да не го гласуваме в парламента".

"Заеми се взимат не за да се инвестира в бъдещето, а за да се покриват текущите разходи. Ние сме като един човек, който е решил да поживее малко и е теглил един бърз кредит, но вече идват кредиторите и питат къде са парите", смята Биков.

Имаме избиратели, които се съмняват във финансистките качества на Асен Василев и няма как да го хвалим, каза още депутатът.

"Моето лично мнение, е че България трябва да има за министър човек финансист, а не маркетолог", посочи Биков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase