Снимка: БГНЕС

Факт е, че сме ограбени, факт е, че едни са се напечелили. Късат си ризите, че правителството едва ли не ще падне, ако падне дерогацията. Играят си с кое е нефтопродукт, кое не е, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по темата "Лукойл", след като наблюдава военно учение на полигона Нова село.

Следствие на политиката българите са ограбени, а някой извън България се е възползвал, продължи Борисов, отправяйки препратка към казаното от премиера Николай Денков по-рано, а именно, че няма индикации, че някой от България съдейства за заобикалянето на петролните санкциите, наложени на Русия. Министър-председателят присъства на същото учение на полигона край Сливен.

"Той е казал, че никой в България не се е възползвал, нали? Значи, някой извън България се е възползвал", добави Борисов.

"Приемам, вярвам на Денков, че никой в България не се е възползвал. Опитваме се това ограбване на българите да престане", добави още Бойко Борисов.

Борисов не даде отговор на въпроса дали ще подкрепи внесения втори вот на недоверие към кабинета.

"Ще подкрепяме правителството до утре, когато имам среща с актива на ГЕРБ", каза още Борисов. В събота ГЕРБ ще проведе Национално съвещание във Велико Търново.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase