Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Министър-председателят акад. Николай Денков ще посети Израел днес, съобщиха от правителствената пресслужба.

В рамките на визитата в Ерусалим българският премиер ще има среща с министър-председателя Бенямин Нетаняху.

Във водената от акад. Денков делегация ще участва също вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

„Напрежението е много високо там. Ако ескалира конфликтът, това може да има огромни последствия по целия свят. Затова е важно да се намери правилният баланс. Да се освободят заложниците е ключово, както и да се намали опасността от този тип терористични атаки от "Хамас", защото виждате, че те нямат задръжки, от друга страна, да не се предизвика хуманитарна криза. Трябва да се чуе и гледната точка на израелската страна, трябва да внимаваме и от другата страна да има хуманитарна подкрепа. И двете страни трябва да се чуят“, коментира премиерът ден преди визитата си.
(БТА, Иван Лазаров)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

Плъхчо

преди 6 месеца

И там ли ще се набъркаме?

32

Анонимен

преди 6 месеца

Да, точно така, да отиде при този, който нареди хуманитарните и военни престъпления в Газа. Тази визита е позор за нас. Израел избиха близо 10 000 с бомбите си, ООН се спука да ги критикува, а той отива там да им се поклони, да се срещне с приятеля на Путин.

31

Българин

преди 6 месеца

"Трябва да се чуе и гледната точка на израелската страна, трябва да внимаваме и от другата страна да има хуманитарна подкрепа" Ами, хайде бе, стига приказки - освободи и докарай 240 невинни отвлечени израелци, що само палестинци водиш у българско? Ама в ООН-то си пас, страхливецо.

fallback