Снимка: БГНЕС

“Това прекъсване на работата на НС за периода на предизборната кампания беше по предложение на Бойко Борисов и ние приехме за много основателен аргумента, че не би трябвало да се използва парламентарната трибуна за предизборна кампания. Вчера имахме предложение в петък, последния ден на предизборната кампания, да бъде свикано извънредно заседание на НС. Ние сме против това. Призоваваме председателят на НС Росен Желязков да не насрочва извънредно заседание. Това заяви съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов, предаде БГНЕС.

Съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков обясни, че краят на тази седмица е много важна за всички българи, защото именно тогава ще се реши кой ще управлява тяхното населено място. Според него именно тогава гражданите ще решат кой иска да ги управлява през следващите четири години. “Темата енергетика в този момент така поднесена популистки е прах в очите на хората и ние не трябва да допускаме това. Снощи получихме първоначалните текстове след вчерашната среща. В тези текстове не бяха изчистени текстовете - за дерогация и т.н Тези текстове явно са записани на коляно”, каза той и подчерта, че трябва да се работи по тези важни въпроси в енергетиката. “Ние трябва да съберем данъците от Лукойл и да върнем парите обратно на хората, но не на коляно и не за един ден”, посочи той и уточни, че те са изпратили текстовете към министъра на енергетиката и очакват становище. “Ние виждаме, че ако се свика заседание в петък ще бъде един предизборен популизъм без реално да внася истинските решения, които са нужни за българските граждани и българската енергетика”, отбеляза той.

Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев коментира, че Лукойл дължат много повече от милиардите, които са били цитирани в последните дни. “Трябва да си отговорим кога тези пари ще бъдат върнати в българския бюджет, а не само това, което Лукойл дължи през последните 1-2 години. Подкрепяме предложенията за складовете и търговски управител, но смятаме, че това трябва да стане от експертите на МС”, поясни той.

Депутатът от ПП-ДБ Радослав Рибарски от ПП-ДБ каза, че те заявяват готовност да работят експертно с МЕ и Министерство на икономиката и да се изработи механизъм, с който ако се съберат средствата да постигне заявената цел, но според него това не трябва да става по време на предизборна кампания и в толкова кратък срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase