Работят като коалиция, много ми се щеше да бъде и официална коалиция, т.е. да бъде ясна със споразумение пред очите на хората - за какво са там, какво правят. На мен приоритетите им са ми ясни – влизане на България в Еврозоната, в Шенген, ОИС, реформите, свързани с Плана за възстановяване, отпушването на милиарди инвестиции от ЕС за България. По тези задачи работят заедно. Да, затова са коалиция и много ми се щеше тази коалиция да бъде структурирана по един демократичен начин, за да се знае кой кой е.

Още по темата
Това каза  Росен Плевнелиев в ефира на Bulgaria ON AIR.


 Плевнелиев припомни излезлите преди десет години 50 000 души на площада при "едно от най-големите безобразия на "Българския преход".

"Сега, 10 години по-късно, същият този медиен олигарх, е говорител на тази "(не)коалиция", която всъщност си работи като коалиция и има дългосрочен план като на една коалиция. Аз мисля, че това е една груба грешка на управляващите. Считам, че това е крайно време да се промени. От друга гледна точка, разбирам защо г-н Пеевски прави тези неща. Той вече е съпредседател на парламентарната група на ДПС, очевидно е фронтмен на ДПС. От гледна точка на ДПС - те имат пълното право, но от гледна точка на управляващите не разбирам защо оставят точно г-н Пеевски да съобщава всички важни действия на правителството. Това е груба грешка" добави Плевнелиев днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase