Снимка: БГНЕС

Ако бях президент, щях да се радвам "Лукойл" да се продаде и най-после от руски ръце, този стратегически актив да попадне в разумен собственик, който да си плаща данъците. Същевременно, за да имаме предсказуемост, не може от днес за утре законодателството да се променя. Идеята на ГЕРБ за отнемане на дерогацията ми се струва нездравословна, не бих я одобрил като държавен глава. Решението бе взето от парламента и съгласувано на европейско ниво. Това заяви президентът в периода 2012-2017 г. Росен Плевнелиев за Нова Нюз.

 "Договорът с "Боташ" е асиметричен в тяхна полза. Нека да видим истината за този контракт, който ни заробва с десетки милиарди. И Денков, и Габриел са умерени, мъдри и спокойни, имат дългосрочен план и правят правилните неща. Доверявам им се, мисля, че правителството трябва да продължи работа до президентските избори през 2026 г. Част от министрите могат да бъдат сменени при ротацията", посочи той.

Още по темата

По думите му се намираме в преходен период - между един световен ред, който губим и един, който тепърва трябва да създадем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase