Снимка: БГНЕС
fallback

"Интерес по отношение на "Лукойл Нефтохим" се изразява вече от няколко месеца от различни страни. Това каза пред журналисти в Министерския съвет премиерът Николай Денков.

Министър-председателят отговори на журналистически въпрос, свързан с интервюто на финансовия министър Асен Василев пред "Файненшъл таймс", в което Василев твърди, че "Лукойл Нефтохим" е в процес продажба.

"Въпросът е доколко този интерес може да бъде завършен с покупка на рафинерията от друга фирма. За момента все още не е ясно. Интерес има, но решението дали ще бъде продадена или не рафинерията, зависи от собственика в момента "Лукойл България" и съответните потенциални купувачи", разясни Денков.

"Не бих искал да коментирам нищо повече, докато няма конкретика за истински намерения. Когато става дума за такъв голям актив, има доста етапи, преди да се стигне до успешна крайна сделка", допълни още премиерът.

Рафинерията в Бургас има дерогация за още 1 година да преработва руски петрол, като междувременно трябва да диверсифицира доставките на суровината, за да продължи да работи. Българската държава прекрати и концесията на пристанище Росенец, на което суровината се разтоварва, и пое контрола по вноса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

КОПЕЙКН И ИНПЕКСА

преди 6 месеца

Ша ни спрат рублите от Москве.....

58

Петролен шут

преди 6 месеца

За Путин, след газовия такъв...

57

Анонимен

преди 6 месеца

Американците ще лапат докато тия епрестъпници са на власт

fallback