Снимка: БГНЕС
fallback

Бившият председател на 45-ото и 46-ото Народно събрание Ива Митева заяви, че е била уволнена от настоящия председател на парламента Росен Желязков.

Мотивът за заповедта е - поради отпаднала необходимост заради закриване на дирекцията, която тя оглавява - "Законодателна дейност и право на Европейския съюз", и предстоящото ѝ обединяване с друга дирекция - "Пленарна дейност и парламентарен контрол".

Пред БНР Митева определи това като "политическа репресия".

Ива Митева беше председател на две НС - 45-ото и 46-ото и зам.-председател 47-ото от ИТН. По-късно тя напусна ИТН, а на последните парламентарни избори се яви като част от коалиция "Заедно". След това се върна на поста в дирекцията, който заемаше, преди да влезе в политиката. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Какви

преди 7 месеца

Дирекции, институти, комисии и агенции се навъдиха да хрантутят със синекурни длъжности разни бездарници и лентяи. В родената от комунизма демокрация шуробаджанащината, службогонството и нгаждачеството придобиха космически размери. Ама нали децата и внучетата на номенклатурата трябва нещо да правят а вече министерствата не ги побират, та трябва още институции да се отварят, че те се множат.

46

Паню Баирски

преди 7 месеца

Няма място за такива *** като нея!

45

от Белене

преди 7 месеца

Ива , спокойно бе , тъкмо ше взимаш по висока пенсия като репресирана :)

fallback