Снимка: БГНЕС

Почетният председател на ВМРО Красимир Каракачанов зададе няколко въпроса към кандидата на ПП-ДБ за общински съветник в София Андрей Зографски.

Според Вас българите фашисти и татари ли са? България фашистки окупатор на Македония ли е? Има ли македонско малцинство в България и трябва ли България да признае такова? След като получихте българско гражданство през 2019 г. все още ли сте гражданин и на РС Македония?

Майката на Зографски Солза Грчева е македонски политик, бивш депутат в скопския парламент, известна с яростните си позиции срещу България. Според нея, тя самата е „чистокръвна македонка“ и няма нищо общо с България.

Как така една чистокръвна македонка може да роди българин? Как така майката разгръща яростна антибългарска кампания в Скопие, а синът тихомълком се е нагласил да управлява София, пита Красимир Каракачанов.

Той е убеден в правото на българските избиратели на информиран избор. Затова и призовава кандидата Зографски да отговори на поставените въпроси.

Задължението Ви като кандидат за публична длъжност изисква да предоставите всякаква информация за своите убеждения и възгледи. Неведнъж граждани на Македония се молят за българско гражданство и го получават, но вместо да са благодарни на България - те хулят и обиждат своята истинска Родина, пише още Каракачанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase