Снимка: БГНЕС
fallback

Може би трябва да се вземат държавни мерки, каза министърът на правосъдието Атанас Славов във връзка със затварянето на храма "Св. Николай Мирликийски". Той коментира темата в официалния си профил във Фейсбук.

"Недопустимо е руската държава в лицето на посланик Митрофанова да затваря църква и то под юрисдикцията на българския патриарх и Българската православна църква, като по този начин не позволява на всички нас да отправяме нашите молитви и не ни позволява да се покланяме на мощите на Св. Серафим Софийски Чудотворец.
Това е каноническо самоуправство. И може би трябва да се вземат държавни мерки", посочва министър Славов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

malgiorno a tutti

преди 7 месеца

Сградата е стара, а понякога стават инциденти, примерно може да възникне малък пожар и да изгори до основи още преди да е пристигнала пожарната. Никой не знае какво се държи вътре, нали гоморашкото пацулство твърди, че е тяхна собственост, ergo те си отговарят за всякакви случайни събития.

86

Да е...ба

преди 7 месеца

В юриста, на това отгоре си и министър на правосъдието. Русия има натурален акт. Църквата е нейна собственост и ако иска ще я отваря или ще я затваря. То това да не ти са 1ви, 2 ти,3 ти и 4 ти блок на АЕЦ Козлодуй, че да ти нареждат какво да правиш с тях. Ама като гледам колко акъл имат ШАРЛАТАНИ ООД няма да се учудя ако национализират и църква. Вероятно ще е и безпрецедент в историята.

85

Обективен

преди 7 месеца

Не знаех,че Славов се е молил в руската църква . Сега ще се моли пред американското посолство.

fallback