Снимка: БГНЕС

"Ние искаме прозрачност и контрол, не възразяваме да се създаде комисия за контрол на евросредствата. Премиерът обясни откъде е възникнал проблемът. Не смятам, че става дума за фирми, спонсори на ПП-ДБ. В този списък спонсори на ДСБ няма, не мога да отговарям за спонсорите на други партии." Това заяви пред бТВ съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов по повод на дебата дали по Плана за възстановяване и устойчивост са раздавани неправомерно пари на определени фирми.

Той заяви, че средствата от ЕС няма да бъдат отпуснати без проверка и контрол.

Атанасов припомни също, че той е "първият директор на българското контраразузнаване, който изгони руски дипломати".

Васиан Змеев е от 5 години в България, никой за нищо не го закача, колко още време трябваше да работи тука необезпокояван. Аз затова поставям въпроса за това как се ръководят службите. По конституция е Министерският съвет и трябва пряко да наблюдава работата им. На следващото заседание на Комисията за контрол на службите председателят на ДАНС ще бъде изслушан", съобщи Атанасов.

"Ролята на ДАНС досега е била да слага чадър над дейността на Васиан и затова председателят трябва да си подаде оставката. Освен това той наруши политическия си неутралитет, като си позволи да отправя упреци и съвети към политически лидер. Аз съм сигурен, че той е бил политически насърчен да направи това", каза Атанасов. "Махането на шефа на ДАНС не е реформа, досега правителството трябваше да започне процедура по отстраняването му. Това е функция на МС", заяви той.

"Руската православна църква е превърната в оръжие на руските служби и е известно, че патриарх Кирил е от службите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase