Снимка: БГНЕС
fallback

Парламентът одобри решението за предоставяне на допълнителна военна помощ на Украйна, която се състои в доставка на неизправни зенитно-управляеми ракети от типа 5В55Р(К), в управление на Министерството на отбраната, боеприпаси за автоматично стрелково оръжия с калибър 5.56х6.45 мм, с отпаднала необходимост.

Решението беше взето на закрито заседание по искане на „Възраждане“.

От БСП пък напуснаха пленарната зала и обясниха, че не са разбрали какво точно са "дефектни ракети".

По време на дебата в откритата част от заседанието председателят на комисията по отбрана Христо Гаджев от ГЕРБ обясни, че България ще изпрати боеприпаси, които са неизправни и няма как да се ползват.

„За ракетите С-300 в продължение на две години е имало отворена обществена поръчка за ремонт, която е била прекратена през 2022 г., заради това, че не е можело да бъдат ремонтирани и на българската страна е препоръчано да поиска тяхната замяна с руски такива, но това е било отхвърлено“, каза той.

Иван Ченчев от БСП настоя, че началникът на отбраната трябва да обясни каква изгода има България да дава дефектно въоръжение.

Oще по темата
„Депутатите гласуваха тук на тъмно да се изпрати оръжие без да знае какво се изпраща. Сега пак на тъмно се изпращат ракети“, каза той.

Според левия Атанас Зафиров това е политическо решение и няма нищо с превъоръжаването на българската армия.

„Всичко, което даряваме е годно и става дума за политически акт, това не е лицемерие, а едно голямо навеждане и хващане за палците“, скочи той.

Според лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов това е национални измяна в чист вид и хората, които вземат такова решение трябва да бъдат съдени за измяна.

„Нашата армия е унищожавана и разоръжавана от поредица национални предателите през годините“, скочи той.

Борислав Гуцанов от БСП настоя, че подобни безумия никой друг не си е позволявал да върши.

„Преди две седмици същите тези народни представители подписахте подобно решение и отворихте българските складове, някой от вас знае ли какво има в тези складове. По същия начин постъпвате сега. Да закрием Министерството на отбраната, след като няколко души решават и подписват като селски кметове“, коментира той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

157

Лена и npocmoKupo от

преди 7 месеца

Лена и npocmoKupo от Оная стая кат избереш, получаваш nuдupacm Kokopчо, дедо Ckлepo Дъню, uвpeu зеленю и останалите ykpo просяци

156

Ехаа

преди 7 месеца

До 123 Кой те е агресирал теб , бе шматарок? Като искаш давай на ВСУ от заплатата си.

155

КаскетЯ

преди 7 месеца

Др0гарката Импексова и БеСиеПе са професионалисти в "Навеждане и хващане за палците" ! Питайте др0гара Ре шет ни коФ - началника им! Сега др0гарите се загрижили да не би някой да им вземе мястото! Споко ве др0гари, това е национална черта!

fallback