Снимка: БГНЕС
fallback

Лидерът на БСП Корнелия Нинова се обяви против искането на финансовия министър Асен Василев ДДС за ресторантьорите да се увеличи от 9 на 20%. От ГЕРБ не одобряват идеята.
По думите на Нинова БСП би гласувала по-ниската ставка на ДДС.

Тя определи като неправилно и предложението на МФ за стимул за хората, подали сигнал за укриване на данъци.

Червената шефка коментира и изказването на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който по-рано днес каза, че неговите депутатите няма да подкрепят предложението 24 май да бъде обявен за национален празник, вместо 3 март.

„Днес чухме, че Бойко Борисов се отказва от смяната на празника 3 март, но имаме информация и затова бихме искали да попитаме вярно ли е, че ще се откажат и от предложението за двойно гражданство за заемане на висши държавни и политически длъжности и вярно ли е, че и съдебната реформа няма да остане в този вид, в който се е подписал Борисов под нея в тази Конституция“, каза тя.

Според нея, ако тези твърдения се окажат истина, то това би означавало, че цялото предложение за промени в Конституцията е прах в очите.

Тя заяви, че няма да подкрепят проектът за промени, внесен от управляващото мнозинство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Митко Любопитко

преди 8 месеца

А бе , да няма грешка в заглавието ?! Писали сте "ресторантьори" , то е "рекетьори".

13

баба мара

преди 8 месеца

след като три пържоли са 600 лева да се вдигне ддс на 20 процента

12

Анонимен

преди 8 месеца

тези си продължават едни и същи глупости да си говорят, а за собствеността на руската църква ,.ни дума, ни вопъл, иначе Импексова е компетентна дори и за облекло при обезвреждане на мини , дето беше потресена, айде чакаме я или Мутрафонова не дава?

fallback