Снимка: БГНЕС

Лидерът на едно от крилата в Сглобката - Бойко Борисов, призова зърнопроизводители и премиер да спрат с тежките закани. Той оправда Денков, че е неопитен.

"Денков е млад премиер. На никой премиер протестите не са му приятното нещо. Но се научаваш, че само с диалог се решава проблем. Искам да призова и двете страни – и правителството, и зърнопроизводителите, да спрат с такива тежки закани", каза Борисов.

Още по темата
"Този бранш е получил над 30 милиарда лева дотация от ЕС. Когато си получил такива пари от ЕК, не може да говориш, че ще събориш държавата и ще фалираш. Тук е тяхната грешка, на Денков грешката е квалификацията. Правителството е длъжно да помогне на този сектор с нови пазари. Цялата верига доставки да се проследи, да имаме износ за трети страни, да помогнем да се изнесе жито, царевица, слънчоглед, да се помисли за тавани, които да не се надвишават, да не говорим за сухото мляко. Това се решава в МС с преговори на масата, а не с трактори отвън. Аз имам поне 20-30 протеста, мляко хвърляха, домати, първо протести, после сядаме, преговаряме, помагаме си и после се прегръщаме", подчерта Борисов.

Според него земеделският министър бил слаб, а ще не бил видял икономическия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase