Комисията по икономическа политика в парламента одобри проекторешението, внесено от от група депутати, сред които съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Делян Пеевски от ДПС, забраната за внос на украинско зърно в страната да отпадне след 15 септември. Какво ще последва от това?

"Наблюдаваме недоволството както на българския производител, така и на всички сдружения около българския производител, включително наблюдаваме недоволството и на министъра, който е от "Продължаваме промяната". Той видимо не е питан по темата, а му се налага нещо наготово. Когато събереш всички тези неща - виждаш, че нещо не е наред, трябва да дадем възможност на производителите да се срещнат с ротационния премиер, да изложат тезите си и да видим каква ще бъде реакцията на премиера. Като го познавам, той лично не може да взима решения, най-вероятно ще му бъдат наложени", каза депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му тези решения ще дойдат от "бащиците" на сглобката - Кирил Петков, Асен Василев, Бойко Борисов и покойният Алексей Петров.

"Като гледам колко некомпетентно в момента управляват държавата, се опасявам, че ще има много тежки протести, които е логично да ги подкрепим. Когато управлявахме с тях - на един от коалиционните съвети тогавашният финансов министър и настоящ - Асен Василев, каза: "Какво ти пука за българското общество, трябва да подхождаме маркетингово". Така че аз на тези хора доверие им нямам и това, което казва Денков, срещу него има 10-15 мнения. Нека да дадем възможност по мирен начин да се реши този казус. Да има защита най-после на този български интерес", допълни Балабанов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че подписите на Делян Пеевски и Борисов стоят до този на Кирил Петков: "И тези хора ще правят съдебна и конституционна реформа, същите тези, които смазаха съдебната система в последните години."

Балабанов припомни, че всъщност преди време ГЕРБ застава зад идеята 24 май да бъде национален празник на България: "Най-слабите карти в момента се държат и от "Продължаваме промяната", и от ГЕРБ. А истинският вот на недоверие трябва да бъде изразен от българското общество. Отделно и излизането на свободния пазар на потребителите на ток - аз и вие, вместо битов, ще трябва да плащаме промишлен, представете си какви ще бъдат сметките."

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase