Снимка: Нова телевизия
fallback

Бившият министър на отбраната в кабинета "Донев" е притеснен от чистка в силовите министерства и спецслужбите.

"Отново сме свидетели на политически спектакъл, чиито сценарий беше написан по време на онзи запис, с мълчаливото участие на премиера Денков. Вървим плътно по този сценарии. Опраскаха МВР, време е да опраскат и службите явно. Дали ще се стигне до смяна на ръководството, няма пряка индикация, има косвена – с неприемането на двата доклада на ДАНС и ДАР”. Това заяви Димитър Стоянов по Нова ТВ, който сега е секретар по сигурността на президента Румен Радев.

"Ако бъдат сменени шефовете на службите, дефицитите автоматично ли ще бъдат запълнени? Тези дефицити трябва да бъдат с финансови средства, защото нашите служби са технологично изостанали. Трябва да са в крак с колегите си от партньорските служби, да получават надеждна информация и да я представят и на президент, и на премиер”, каза Стоянов.

Той коментира и двата варианта - за сливане на цивилното и военното разузнаване, или вероятността да бъде заобиколен подписа на президента, да не трябва указ за назначаването им, а да се избират по предложение на правителството от парламента.

"Вторият сценарий е по-вероятен – да се заобиколи подписът на президента. Опити за сливане на двете служби има през 2011, 2015 и 2020. Но и в трите случая разумът е надделял", каза Стоянов.  

Той е против сменянето на шефове на служби през 3 месеца. "Просто тези служби престават да работят, това обрича националната сигурност на неуспех", каза Стоянов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 7 месеца

Бившия военен министър на Радев и негов кум, покри всичките корупционни далавери на Румен Радев, докато е бил шеф във ВВС, който е предоставил безплатни апартаменти и издръжка, на тогавашната си любовница и сегашна съпруга, Десислава. Назначена в конфликт на интереси на две длъжности, без да има образование за това. Би трябвало, да се срамува, вместо да брани червените агенти на ДС в службите, назначени от властолюбеца русофил Радев.

29

Анонимен

преди 7 месеца

Подмяната са фашисти, докарват ни фашистка, дясна диктатура. Тоталитаризъм на една Сглобка, която ще унищожи гражданските ни права, честните избори, свободата на словото. "Записът" на Просто Киро да се разглежда като престъпен заговор срещу конституцията и народа. Оставка на фашисткия сговор.

28

toti

преди 7 месеца

ОПРАСКВАНЕТО трябва да ПРОДАЛЖИ ,тъй като ДЪЛБОКАТА ДЪРЖАВА е превзета ОТВЪТРЕ и децата знаят кой какво е правил от ДС и едва ли с оставане на някой по вържа НЕЩО ЩЕ СЕ ПРОМЕНИ !!! ЧИСКАТА трябва да е ТОТАЛНА и само ЧИСТИ ХОРА да останат да работят без да са се омазали до УШИТЕ !!!

fallback