Снимка: БГНЕС

Сегашната управленска формула трудно взима решения по някои въпроси, но няма по-добър вариант. Това обясни пред БНР Мартин Димитров, депутат от ПП-ДБ.

"Работи се по най-важните въпроси, свързани с приемането на следващия бюджет, Шенген, еврозона и ПВУ. Ако сега не постигнем напредък за влизане в Шенген и еврозоната, има опасност отлагането да продължи. Моментът е доста важен".

Той коментира начините за борба с войната по пътищата.

"Трябва пакет от добре обмислени и балансирани мерки. През последната седмица НС одобри няколко законопроекта на първо четене, включително за използването на камерите на пътя като разширено средство за контрол. По-широкото им използване означава намаляване на корупционните практики".

Димитров посочи, че възможността страната ни да се вмести в бюджетен дефицит от 3% позволява отделянето на средства за важни неща като създаването на програма за превенция на природни бедствия.

"Големите икономики в Европа имат спад, а ние продължаваме да растем. Има изоставане по отношение на плана за ДДС, но това не пречи на бюджета да е в добро състояние"

Създаването на управленска формула с ГЕРБ депутатът определи като "единствената възможна математика".
"Аз се бях уплашил от безвремието, което беше настъпило при служебните кабинети на Радев. Това, което сме имали като критика към правителствата на ГЕРБ, е валидно и в момента. Но реалността е такава".

Ние ще проведем разговори с всички парламентарни групи за конституционните промени, съобщи Димитров.

Никога не съм разговарял с Алексей Петров и не го познавам, заяви той

"Интересно ми е как темата беше въведена в публичното пространство. За някаква хипотетична среща се води голяма полемика, но нямаше кой, освен нас, да защити промените в Кодекса за застраховане. Всички други партии бяха заели позиция, която съвпадаше с тази на Съюза за стопански инициативи и на Алексей Петров. Ключовото е хора като Алексей Петров да не могат да влияят на законодателния процес под никаква форма. Огромен успех на сегашното управление е, че тези текстове минаха. Това означава, че ще има повече честна конкуренция в сектора".

Всички ангажименти, поети от ПП-ДБ за мерки срещу корупцията, са валидни, заяви още Димитров.

"Наблюдавайте действията на правителството. Всичко ще бъде в тази посока. Мерките срещу корупцията ще бъдат застъпени във всеки един етап. Няма да има никаква толерантност".

България никога не е имала полза от реализацията на проекта „Турски поток“, коментира той. Депутатът изрази и възмущението си от подписването на договори с „Боташ“ от страна на служебното правителство.

"Никога не са имали право да подписват договори като този. Това е една много лоша практика. Не може служебните правителства да взимат подобни решения, които ще имат последствия за страната много години. Това е абсурдно!"

Решението за общи кандидати на ПП и ДБ на местните избори Димитров определи като добро.

"Това дава възможност за силно представяне. Има място за нова формула и управление. Има редица областни градове, които могат да бъдат управлявани по-добре".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase