Снимка: БГНЕС

Бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев вижда политически цели в рокадите в МВР и изпълняване на сценариите от изтеклите политически записи от националното заседание на "Продължаваме промяната", съобщи БТВ.

Демерджиев уточни, че е работил добре със сегашния вътрешен министър Калин Стоянов, който преди това бе директор на ГДБОП.

Още по темата

"От Калин Стоянов, като човек излизащ от системата, се очакваше да познава проблемите на колегите си. От действията, които виждам той се поддава на външно въздействие и реализира сценарии, които чухме в изтекли записи", каза Демерджиев. По думите му влиянието било от политически сили.

"Не може само местните избори да бъдат приоритет на МВР и на правителството", каза Демерджиев.

Той е на мнение, че оставката на главния секретар на МВР Петър Тодоров е резонна, защото е бил изолиран от процесите в министерството.

Демерджиев определи новия главен секретар на МВР Живко Коцев като много добър професионалист. "Но не може при всяка смяна на политическото ръководство, да бъдат сменяни всички ръководители по места", категоричен е бившият служебен вътрешен министър.

Демерджиев изтъкна, че статуквото се бетонира, а коалиционният партньор се опитва д

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase