Снимка: БГНЕС
fallback

Председателският съвет на Европейския парламент взе днес окончателното решение за закриване на процедурата по изслушването на кандидата за следващ еврокомисар от България, съобщи говорител на институцията.

Председателският съвет закрива процедурата по изслушването и поставя окончателното гласуването на Илиана Иванова в дневния ред на пленарната сесия следващата седмица в Страсбург, добави говорителят. Предвижда се гласуването да се състои на 12 септември, предаде БТА.

Иванова бе изслушана вчера от две комисии на ЕП в Брюксел. Пред журналисти председателите на парламентарните комисии оцениха изслушването като "отлично". Предвижда се, след като получи одобрението на на евродепутатите, Иванова да бъде назначена с подкрепата на Съвета на ЕС за еврокомисар по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта до края на мандата на ЕК следващата есен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

И.Б.

преди 7 месеца

Еврокомисарката ще е по-адекватна без прекаления грим.

41

Анонимен

преди 7 месеца

Има нещо противно.

40

ЕС едва ли ще прости

преди 7 месеца

, ако усети мушмурошките номерца, на които са свикнали нашите учЕни, за да бозаят лесни парички откъдето успеят да ги докопат. Да не се наложи после всички ние солидарно да отгладуваме и връщаме милионите, които учЕните от БАН ще се опитат да присвоят с помощта на Денков и чрез Илиана Иванова. Само който не е имал делови отношения с нашенски нАучен институт, той не знае колко са нагли и обиграни, когато надушат начин да плячкосат някакви пари и после да се оправдаят чрез съчинени "кухи" отчети.

fallback