Снимка: БГНЕС

Трябва да "съединим" душите си, за да може заедно да преодолеем нередностите и трудностите, които се случват в това безумно съвремие. Ние българите все още сме разделени. За миналото не трябва да говорим с омраза, а с разбиране. Това е едно основните неща, които биха определили състоянието на безумното днешно общество. Ние се отричаме от миналото си. Това каза общественикът проф. Стоян Денчев в студиото на "Денят ON AIR".

Той се надява, че хората, които са начело на държавата, ще вземат под внимание настроението на народа.

"Борисов се дръпна назад за националния празник, защото той има рецептори, с които да почувства народното недоволство. Човек по един или друг начин трябва да се вслушва в разума на хората. Няма да сгрешат, ако подадат оставка. Участвал съм в някои от процедурите за съставяне на правителство и там са участвали само политици. Не е имало влияние на външни сили - бизнесмени, посолства", допълни проф. Денчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Общественикът е категоричен, че ние трябва да се ръководим от нашите собствени интереси.

"В момента не се водим от националните интереси, а от общностните интереси. Политиците се вълнуват от проблемите на хората, когато имат пряко отношение към тяхното оставане на власт. 2 или 3 пъти полицаите направиха стачка и им увеличиха заплатите, докато за висшите училища се водят пазарлъци за едни 16 млн.", възмути се той.

Той е на мнение, че за бедствието по Черноморието не трябва да се търси вина нито в местната власт, нито в управляващите: "Повратна точка в съществуването на тази коалиция ще бъдат местните избори."

"Необходимо е да се пази животът на Васил Божков за разкриване на някакви истини, от които американците се нуждаят. Сигурен съм, че той няма да избяга никъде, той е дошъл, за да седи тук. Той е човек, който е отдаден на бизнеса и сигурно ще иска да развива своя бизнес. Той ще търси справедливост", категоричен е проф. Стоян Денчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase