Снимка: Bulgaria ON AIR

Комуникацията между депутатите на първия им пленарен ден след почивката започна с много критики.

"Много се вълнувам за новия политически сезон. Мога да оспоря много от аргументите на Цончо Ганев. Не съм съгласна, че трябва да падне това правителство, защото то е първото, което върши някаква работа. Последните 2 години нищо от това не се случваше", каза журналистът Валентина Войкова в студиото на "България сутрин".

"Комуникацията му беше в целта - подредена и структурирана. Изказванията на другите депутати бяха по-хаотични, чухме подмятания. Ако ПП искат да кажат нещо официално за отношенията Божков-Борисов, то е редно да го кажат. Това говорене на политиците не е добре. Подхвърлянето на изказвания ме тревожи, защото означава, че ще продължим в тази линия", коментира ПР експертът Пепи Димитрова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според Войкова политиците са започнали да използват социалните мрежи за диалог. Тя определи, че това от една страна ги пази, защото спестяват контакта с журналистите, но от друга страна това не е добре, защото публичната комуникация трябва да се случва пред хората. Журналистът изрази мнение, че трябва да се обясни на хората защо Шенген е важен за България.

"Единствено Бойко Борисов започна разговор за приоритетите на държавата. Тази нервност, за която намекна ПП-ДБ, не се видя", категорична е тя.

Димитрова обърна внимание на коментарите от днешния пленарен ден, че целта на някои партии е да спечелят местните избори. ПР експертът смята, че това не трябва да се признава, тъй като не се чуха законодателни цели.

Гостите споделиха, че не са се съмнявали, че Алексей Петров е спомогнал за диалога между партньорите.

"Има важен акцент - много хора не знаят какво ще се случи, ако некоалицията се разпадне. Ако това се случи, то ще се дължи на новите назначения", каза Валентина Войкова.

Димитрова изрази мнение, че 6-те месеца във властта променят функциите на мозъка и сподели, че на президента му се е събрало много време в изпълнителната власт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase