Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Целта на коалицията бе да се възстанови парламентарния ред – да се създаде редовна изпълнителна власт, за да бъде прекъсната служебната, която твърде дълго продължи. Това заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов по повод старта на новата парламентарна сесия.

Той прогнозира, че новата сесия ще премине  под егидата на предстоящите местни избори, „но въпреки това не трябва да забравяме нашата основна задача“.

„Българските граждани са ни гласували доверие и са ни изпратили да решаваме техните проблеми и да създадем условия за живот, които да ги поставят наравно с останалите граждани, а не да изпитват затруднения да си платят битовите сметки, лекарствата и стоки от малката потребителска кошница“, посочи съпредседателят на ДБ Атанас Атанасов.

Да бъдем на висотата на отговорността, която ни е гласувана от гражданите. През последните 3 г. България преживя втората си най-продължителна политическа криза, която заплашваше националната ни система и да компрометира демократичния процес, заяви още той.

Той припомни, че политическата криза е заплашвала да компрометира целия демократичен процес и този проблем е бил преодолян с осъзнати общи усилия и така бе създаден кабинетът Денков – Габриел

Атанасов посочи като основна задача пред парламента промените в Конституцията на България и поиска да бъде привлечен целия експертен съвет и гражданското общество, с което да се създадат условия у нас законът да бъде прилаган еднакво спрямо всички.

По отношение на националния празник, Атанасов посочи, че целта е да се премахнат разделителните линии в обществото и призова да се  постъпва национално отговорно.

Сред другите основни теми Атанасов посочи темата за Държавния бюджет, приемането в Шенген и работата по темата за Еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase