Снимка: БГНЕС

Антон Кутев не смята, че президентът Радев върви към политически проект, "най-малкото защото има проблем с тайминга" и оставащото му време до края на мандата.

Той продължава да бъде президентът с най-висок рейтинг във втория му мандат.

Още по темата
Ако тръгне да прави проект, ще загуби част от тази подкрепа, отбеляза Антон Кутев.

"В момента, в който той се обозначи като политически проект, ще загуби тази периферна подкрепа, която не е малка. Убеден съм, че той знае това. (…) Той има потенциал за политически проект, няма време да го направи. Той има още 3 години мандат. Има място къде да направи проекта, не го устройва времето."

Президентът по сегашната ни Конституция започва да има правомощия в период на криза. Когато партиите не са в състояние да се справят, идва ред на президента за кратък период да удържи властта, докато се пренареди партийната система, заяви пред БНР Антон Кутев, според когото "всяка власт на президента се дължи на слабостта на партийните системи".

"Служебни правителства могат да продължат и 10 месеца. Напълно абсурдно е 10 месеца развитието на държавата да спре, за да чака няколко политически лидери да се разберат и да направят сглобка."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase