Снимка БГНЕС, архив

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев ще изиска цялата информация от Българския футболен съюз за изключването на 136 футболни клуба.

Данните бяха изнесени на пресконференция от Димитър Бербатов днес. По-рано през деня той се срещна с министър-председателя акад. Николай Денков и министър Илиев, за да им съобщи за нови проблеми в БФС. Това съобщиха от Министерството на младежта и спорта.

Министър Илиев ще предприеме допустимите мерки според правомощията, които законът му дава, за изясняване на казуса и търсене на решения. Темата отдавна е във фокуса на обществения интерес и влияе върху развитието както на професионалния, така и на детско-юношеския футбол, пишат от министерството.

Още по темата

Министерството на младежта и спорта ще оповести всички данни, които получи и ще създаде пълна прозрачност на процесите. В същото време министър Илиев ще инициира срещи с всички заинтересовани страни по казуса за търсене на решения.

"Изключването и наказването на клубове, които са членове на БФС продължава. Неправилното изключване не клубове, които са членове на БФС, продължава. Трябва да се даде рестарт на БФС. Самите клубове, които са потърпевши, търсят нас, екипа ни и аз съм длъжен да разкажа какво точно се случва, как тези клубове са таргетирани и изключвани, без никакво основание, просто защото са се възползвали от правото си да свикат конгрес на БФС. Получава се чистка", каза по-рано днес Бербатов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase