Снимка: МВР
fallback

"Категорично в МВР има чистка – търси реализация на това, което чухме в изтекъл в медийното пространство запис: „Нашето МВР да организира изборите“. Това заяви бившият служебен вътрешен министър Иван Демерджиев пред bTV.

Oще по темата

Вчера директори на областни дирекции бяха викани в Министерството на вътрешните работи на среща с министър Калин Стоянов, като им беше предлагано да освободят постовете си и да ги преназначат на други позиции.

„Знам, че с част от директорите е разговаряно и излишно им е казано, че няма никакви претенции по отношение на професионалните им качества, но причините за смяната им били политически. Когато по политически причини се сменят хора, които си вършат работата, възниква въпросът „защо?“, каза Демерджиев.

По думите му ясният отговор, който може да се даде, са предстоящите местни избори – „до местните избори вероятно ще бъдат свалени почти всички областни директори“.

Демерджиев допълни, че привиканите директори са назначени по време на първите два служебни кабинета на президента Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Аноним

преди 9 месеца

Служебните а вие какво правехте забравихте ли какви ги приказвате служебните

18

реалист

преди 9 месеца

Е Киро нали каза,че трябва да овладеят РПУ-тата,за да стане ала-бала на изборите

17

Анонимен

преди 9 месеца

Значи техния пияница Рашков ги назначил, тези сега ги сменят, защото не са техни и да могат да си правят "Ала Бала" пак. Браво! Стадото не мисли, като идЕоти гласува за най-големите некадърници и крадци през последните 50 години! Даже десните, дето лустрация искали да правят, издигат синче на ДС, дето е направил бизнес с държавни пари, през държавни фирми на военния комплекс... Браво! Българите постигат нови висини с гласовете си!

fallback