Снимка: БГНЕС

ПГ на ГЕРБ-СДС призова Вежди Рашидов да напусне два свои поста - от Комисията по култура и медиите в НС и от Изпълнителната комисия на партията.

Коментар на депутата, направен в почивката на извънредното заседание на парламента в понеделник, предизвика скандал и вълна от възмущение.

„Има и сега закони. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна“, се чува да казва Рашидов. Той говори на зам.-председателите на НС Никола Минчев и Росица Кирова в почивката, когато се предполага, че микрофоните са изключени. Оказва се обаче, че тези на председателската катедра работят.

Народните представители прекъснаха лятната си почивка, за да обсъдят и гласуват промени в Закона за защита от домашно насилие и Наказателния кодекс, предаде NOVA.

Минути по-късно Рашидов даде оставката си.

одавам оставка като председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание и като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ", заяви народният представител.

"Още веднъж поднасям своите извинения за изказването ми днес", каза още Рашидов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase