Снимка: БГНЕС
fallback

Трябва да бъде криминализирано унизителното отношение, което влияе върху психиката. То  смачква достойнството. Извършителят на обезобразяването в Стара Загора не е имал намерение да даде урок, който да държи момичето цял живот наясно, че тя е виновна.

Oще по темата
Точно срещу това ще помогнат моите предложения. Това заяви за Нова Нюз омбудсманът Диана Ковачева.

"Промените в НК са нужни, за да може случаи на унижение на жени да бъдат наказвани. В случая с момичетостава дума за телесна повреда, която отчита тежестта на физическите наранявания, но не и унизителното отношение, което не застрашава живота, но смачква човешкото достойнство. Заради липсата на специален състав в НК, такива деяния не могат да бъдат санкционирани справедливо", коментира тя.

По думите ѝ трябва депутат да внесе нейните предложения, което ще стане след представянето им пред Правна комисия. "Поради спешния порядък няма да има време за обширно обсъждане. Промените трябва да бъдат внимателно приети, отговарят на общественото настояване. Затова НК е кръпка до кръпка", смята Ковачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 9 месеца

До Анонимен.Защото заради 700 хил.лв служители на спецпрокуратурата разграбиха антични предмети, монети и картини за няколко млн.евро.Да не говорим,че В.Божков възнамеряваше в сградата на Пощенската палата да открие постоянна изложба на картини на известни художници и постоянни изложби на старинни предмети, а "спецовете" се втурнаха като хуни и разпердушинаха и разграбиха всичко. ИГ действаше не като гл.прокурор, а като милиционерски възпитаник на Симеоновската школа,какъвто на практика си е.

34

Анонимен

преди 9 месеца

Този закон ще свърши мниго неща, на първо място няма да позволи на хора като зам.окр.прокурор на СЗОП, на съдийката-докладчик на тричленния съдебен състав на СЗОС за понижението на квалификацията на телесната повреда от средна в лека и на председателя на този състав да си разкарват коня където и както им попадне. Да се надяваме, че разглеждането на наказанита за домашно насилие ще изкарат още мръсни ризи на съдии от Старозагорския районен и окръжен съд. и че усмивката на съдийката ще секне.

33

Анонимен

преди 9 месеца

Госпожо ,какво ще кажете за цените на горива ,ел.енергия .........,за липсата на здравеопазване ........и т.н . Мисля ,че това засяга народа .

fallback