Снимка: БГНЕС
fallback

Заплатите на служителите в Изпълнителна агенция (ИА) „Автомобилна администрация“ са срамно ниски и сме предприели стъпки в три посоки, за да ги увеличим, като започваме от най-ниските нива, заяви министърът на транспорта Георги Гвоздейков на среща със Съюза на транспортните синдикати в България, съобщиха от Министерството.

Министър Гвоздейков добави, че агенцията има отношение към един от най-важните въпроси за нашето общество – безопасността на пътя, която е и основен приоритет на това правителство.

Oще по темата

Гвоздейков обясни, че години наред в „Автомобилна администрация“ е имало неглижиране на проблемите на работниците и това е довело до липса на кадрови ресурс и значително занижена контролна дейност

Министърът на транспорта обсъди проблемите в „Автомобилна администрация“ и на срещата си с КТ „Подкрепа“ и КНСБ. Служителите на агенцията се включиха в протестите за по-високи заплати на 15 юли, а на 21 юли работещите в различни градове в страната излязоха на едночасов протест с искане за 30 % увеличение на възнагражденията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 10 месеца

Искали 30% повишение на заплатите .... от 800 лева ще станат 1040 лева... Трябва да искат поне тройно увеличение на заплатите

25

Анонимен

преди 10 месеца

Колкото и хора да кандидатстват за едно място, като чуят какви са заплатите, всичките се отказват. Не случайно има толкова много незаети длъжности. Така е във почти всички държавни структури.

24

Анонимен

преди 10 месеца

Там работят под 500 човека, като щата им е запълнен на 90%. За останалите незаети щатни бройки няма желаещи заради срамно ниските заплати.

fallback