Снимка БГНЕС, архив
fallback

"ВМЗ - Сопот" ЕАД не е сключвало договор за производство на 155-мм снаряди.

Това съобщиха за БТА от Министерството на икономиката и индустрията, което е принципал само на едно от дружествата от военно-промишления комплекс.

Вчера, в публикация на в. "Файненшъл таймс", цитирана от БТА, бе съобщено, че администрацията на президента на САЩ Джо Байдън се стреми да увеличи доставките на важни боеприпаси за Украйна, за да подкрепи нейната контраофанзива срещу руските окупационни сили. Британският всекидневник отбелязва, че според представители на американските власти усилията в областта на оръжията са насочени към доставката на повече снаряди за гаубици с калибър 155 милиметра, с които Украйна разполага по цялата фронтова линия. Те включват и доставки от международни съюзници в краткосрочен план наред с планове за увеличаване на производството им в САЩ през следващите две години.

Oще по темата

В публикацията бяха цитирани представители на американското правителство, според които САЩ вече са сключили сделки с България и Южна Корея за доставка на снаряди за Украйна и водят преговори с Япония за същото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

137

Анонимен

преди 9 месеца

До Между шамарите 142 .Конете като се ритат , ние магаретата ревем....!!!

136

Анонимен

преди 9 месеца

А Арсенал, Казънлък?

135

Анонимен

преди 9 месеца

Пак лъжат и след година ще се разбере че договора е сключен с трета държава, например Полша и Полша си ги продава на Урките. И технически така ние не продаваме на Урките, нали и вие сте спокойни.

fallback