137

Анонимен

преди 9 месеца

До Между шамарите 142 .Конете като се ритат , ние магаретата ревем....!!!

136

Анонимен

преди 9 месеца

А Арсенал, Казънлък?

135

Анонимен

преди 9 месеца

Пак лъжат и след година ще се разбере че договора е сключен с трета държава, например Полша и Полша си ги продава на Урките. И технически така ние не продаваме на Урките, нали и вие сте спокойни.

134

Анонимен

преди 9 месеца

@ к.144 Държавните заводи за боеприпаси, както беше посочено по-долу в к.151, произвеждат снаряди за българската артилерия. За останалото попитайте специалиста по поддръжка на системи за руски самолети от 70-80-те години на миналия век МИГ и СУ - той се прави че разбира от артилерия, ВМС и ВСС - какви договори е сключил с Военните сили на Украйна.

133

Анонимен

преди 9 месеца

До Между шамарите Държавните военни заводи произвеждат снаряди за оръдията и гаубиците, с които разполагаме, а те са руски и са по цоловата ( дюймовата, инчовата) система 152 мм, докато на ЗАпад се работи с мм система - в случая 155 мм , макар че стандартният размер би следвало да бъде 150 мм.Ако се работеше с150 мм, производството може да бъде преустроено, защото 150 < 152. България не би следвало да гарантира брой произведени снаряди от частни фирми. ВСУ директно да контактува с частните фирми

132

Анонимен

преди 9 месеца

Точно на теб ще кажат, какви договори имат....

131

Само да питам

преди 9 месеца

Няма договор защото няма да се плаща!?

130

Анонимен

преди 9 месеца

Аз винаги съм знаел че болния шоnap Мирчрев лъже за милярдите влезли в държавата от оръжие за украйна

129

Анонимен

преди 9 месеца

Защо най-великата страна с най-мощната икономика и технологии не може (или не иска) сама да си произведе тези снаряди?

128

чичо скруч

преди 9 месеца

ВМПЗ СОПОТ В МОМЕНТА ПРЪСКА ОТ ПРОИЗВОДСТВО!!!!ВИЕ ИМАТЕ ЛИ ПРЕДСТАВА КВО СЕ СЛУчва

127

До 143

преди 9 месеца

Не, вчера аз лично четох в руска медия "Взглядь.ру"че България има сключен договор със САЩ за производствотона този тип снаряди.Коментарите там бяха че страната ни трябвада бъде наказана за това. Жалко ще е, ако чуем отново за наши взривени военнискладове, защото при подобни инциденти загиват хора, за да са пълни джобоветена Гебрев и някои приближени до МС.

126

Анонимен

преди 9 месеца

Руснаците няма да прочетат съобщението на министерството ни, а файненшъл Таймс и може да решат да хвърлят 1, 2 бомби на Сопот, Казанлък или София. Ужасно е, че сделката май е частна, а риска е за народа ни

125

Между шамарите

преди 9 месеца

А България е отново от губещата страна в конфликта. Големите сили по някое време все ще се разберат. Въпросът е ние каква полза имаме да се бутаме там където не ни е работа. Спомнете си Първата и Втората световни войни и изпращането на наши войски в Камбоджа и Ирак. Какво спечелихме от това !?

124

Боби

преди 9 месеца

Хорица от цялото това говорене не зададохте правилния въпрос!!! ВМЗ Сопот е държавно дружество и все още няма лиценз за западни снаряди , Въпросът е колко и какви производствени способности имат частните оръжйни компании в България?

123

Анонимен

преди 9 месеца

Но Източния фронт методично се премества на запад

122

М'глата

преди 9 месеца

До 130.Когато служех,имаше 152мм за гаубица и 122 мм за оръдие.Едва ли разполагаме с други калибри(изключая морската артилерия и 76 ММ мисля снаряди за ЗИС).

121

Все едно

преди 9 месеца

"Големият" Контра наступ...Продължава да върти гуми (и вериги) далеч от първата линия на руската отбрана в Запорожие. А в Харковска област дори тръгна..Ама на обратно. И не забравяйте че Русия подготвя Контра на Контрата !

120

До Укро феновете

преди 9 месеца

А Контра наступ...На едно място.

119

Анонимен

преди 9 месеца

линийка за производство на френските 155ммBONUS които отнасят купола на Т-72 от раз.

118

ВМЗ Сопот

преди 9 месеца

Нямаме 155. Всичко е 156.