От "Възраждане" се противопоставят на аргументите, с които Българският хелзинкски комитет призовават и.д. главен прокурор Борислав Сарафов да предприеме действия по разпускане на партията.

"В сигнала са едни сглобки, които описват различни деяния на партията от 2015 г. до наши дни. Иска се ангажиране на отговорност на партията, като се сочат различни видове нарушения. Очевидно възмущението е натрупано у тях с години наред. Нито сме спирали прожекции, нито сме разделяли обществото. Протестите при кино "Одеон" бяха инициирани от родителски организации. Наши членове случайно разбраха за тези протести и отидоха пред киното да изразят гражданската си позиция. След това киното е решило да прекъсне прожекцията. Как ние сме прекъснали прожекцията? Нахлули сме и сме скъсали лентата ли?", заяви депутатът от "Възраждане" Цвета Рангелова пред Bulgaria ON AIR.

Тя коментира и опита за нахлуване в парламента преди няколко години заради мерките срещу Ковид-19.

"Когато там, където би трябвало да се работи в националния интерес и отпред протестират десетки хиляди, не е ли най-естествено, за се потуши това негодувание, да се поканят вътре хората и да се чуят техните искания. Призивите бяха да се намери баланс срещу идиотските мерки, в които живеехме почти 2 години. Вчера се проведе друг протест. Нима можем да разграничаваме протестите? Когато са организирани на симпатизанти на "Възраждане" разделят обществото?", каза депутатът.

Във връзка с критики на президента и премиера тя предупреди, че трябва хората да внимавам с ползването на различни квалификации.

"Това не е насочено към нас. Много трябва да бъдем внимателни като ползваме квалификации, защото ефектът, който предизвика публичното появяване на министър-председателя по националните медии, посочвайки квалификации без конкретика спрямо третата политическа сила, беше безнаказано нападение и пребиване на наши членове, чупене на офисите ни. Само преди 10 дни пред дома си Емил Любомиров беше пребит посред бял ден", посочи още Цвета Рангелова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase