Снимка: БГНЕС
fallback

Вярвам, че мястото на България е в ЕС. Вярвам, че тя трябва да споделя общи ценности и цели с тези, които поставят над всичко демокрацията и свободата и вярвам, че това трябва да е една Европа не на чиновниците и директивите, а Европа на народите, където всеки идва със своята история и уважава историята на другите. Бих искал и мен някой да ме погледне в очите и да ми обясни защо 3 март е проблемна дата в българската история. Това заяви Ивайло Вълчев от ИТН от парламентарната трибуна, предаде репортер на БГНЕС.

"Аз с цялата си морска, дунавска, балканска, тракийско-одринска кръв, с цялата си българска и славянска душа и с целия си евроатлантически разум не мога да разбера къде е проблемът в 3 март. Можете да променяте празниците, достатъчно много сте, но не можете да промените историята", добави Вълчев.

"И други преди вас са се опитвали да зачеркват дати в календара и да вадят думи от песни, за да не се обиди някой, но в крайна сметка не са успявали. Не пипайте историята, защото тя не е бюджет, който може да се наглася спрямо конюнктурата. С това, което правите създавате дефицит в българската памет и в българското национално себеусещане", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

65

Анонимен

преди 9 месеца

точно заради измислената ни история сме на това положение и още децата се учат на комунистическите съчинения.

64

Анонимен

преди 9 месеца

Денков, Просто Киро и Пинокио казаха,че те с радост са си празнували църковния празник на 11 май, по стар стил, и на тях Освобождение не им трябва.Тяхната Османска империя им е осигурявала всичко - пазари до Сирия, Ирак, Палестина, Оман, Александрия. Държавата им е давала държавни поръчки да шият аби за османската войска, овнешко за войската.Чорбаджийството и османската власт са били в пълна хармония. Пари-власт, власт-пари. Ако комитите не бяха развалили ортлука, още щяхме да сме Велика империя

63

Анонимен

преди 9 месеца

да

fallback