Снимка: БГНЕС
fallback

Опитват се отново да изместят сградата на парламента в сградата на Партийния дом, в същото време харчат луди пари от парите на хората. В момента се опитвам да спра две големи щуротии, заяви на брифинг в парламента Тошко Йорданов от “Има такъв народ”.

“Искам да кажа за нещо, което се случва по председателските съвети и минава встрани от всички, а засяга парите на хората. От известно време понеже съм в комисията по бюджет, има подкомисия за бюджет на НС. Вътре има предвидени две огромни щуротии, които се опитвам да спра. Свързани са с онзи ремонт на Партийния дом където ГЕРБ иска да изместят НС. До момента са дадени 40 млн лева”, каза Йорданов.

Той разказа за какво искат да се дадат едни безумни пари на стойност 7 млн. лв.

“Едното предложение е на фирмите, които са ремонтирали сградата и вече са я от ремонтирали да бъдат индексирани отсега с още 4,5 млн лева. За нещо което вече е приключило, купени са материалите и сега със задна дата да им дойдат едни 4,5 млн. лв. Излизат с номера, че има някаква наредба на Министерски съвет, но тя е препоръчителна, не задължителна. Ние това няма да го подкрепим и ще се опитаме да го спрем”, добави той.

Другият абсурден разход - заложили са 2,5 млн. лв. за озвучителна система, два огромни видеоекрана, интернет камери и всеки един депутат да може да говори от място, а да не излиза на трибуната. За пултовете са избрали скъпия вариант, като разликата е 1 млн лева с по-евтиния.

Това да се говори от място е абсурден разход, смята Йорданов. Той каза, че така било в Европейския парламент, но там депутатите са много, залата е огромна, за нас не е нужно, ние не сме в зала “Арена Армеец”.

Ще се похарчат 7 млн. лв.  за пълни простотии, където съм сигурен, че има много приятни комисионни, смята Йорданов и добави, че в момента се гледал бюджета, където едно увеличение на заплатите в сектор с ниски възнаграждения излизал 1 млн. лв. Затова пари нямало, но за такива щуротии има, възмути се председателят на ПГ на “Има такъв народ”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

ИЗБИРАТЕЛ

преди 9 месеца

На Тошко Йорданов му липсват не само първите седем години, а първите седемнадесет. Годините, през които се учи как се говори учтиво, възпитано и литературно. От устата на т.н. депутат се изливат само екскременти.

34

мак

преди 9 месеца

Не разбрах, защо беше нужен прословутият ремонт на ново гнезденце на нс при положение, че заседанията са все в старото.

33

Анонимен

преди 9 месеца

Тошко да го изместят в Африка.

fallback