fallback

Още един българин фигурира в списъка "Миротворец".

Справка показва, че името на Кристиан Вигенин  също е включено на сайта на организацията, след като по-рано през седмицата стана ясно, че журналисткатът Диляна Гайтанджиева също е включена в черния списък.

От 2018 г. в списъка на "Миротворец" фигурират и други български журналисти, "нарочени за разправа заради своята професионална работа", припомня СБЖ и изброява имената на Велиана Христова - член на Управителния съвет на съюза, Велислава Дърева, Елена Йончева, Христо Георгиев, Румен Петков и др. В списъка са и други български граждани, сред които анализатори, учени, политици като Валентин Вацев, Ваня Добрева, Волен Сидеров, проф. Иво Христов и др.

На сайта "Миротворец" могат да се открият и данните на хора на изкуството, политици, обществени дейци и дори държавни ръководители от много страни, включително такива като рок-легендата Роджър Уотърс, председателката на "Амнести Интернешънъл" Агнес Каламард, хърватският президент Зоран Миланович, дори гуруто на американската дипломация Хенри Кисинджър, отбелязва СБЖ.

„Миротворец“ е украински сайт с база данни за лица, които Украйна счита за врагове на страната. Официално се нарича "Изследователски център за признаци на престъпления против националната сигурност, мира, човешката сигурност и международни правов ред на Украйна".

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

161

асан

преди 9 месеца

До ГОСТТи не си наред с ума. Като всеки дрогиран евроатлантик си ***, съответно нагъл. На черното бяло. Този списък *** съществува и се разглежда в Г7, европейските комисии и чуждите служби за сигурност. Ограмоти се, научи чужди езици, чети чужди публикации, не български и тогава бълвай мозък.

160

Гост

преди 9 месеца

До тоя дето пише, че замирисало на кафеви елфи в укрия. Смърт, рани, кръв, без дом, без лекарства, без лекари, мъртви синове, деца, мъка, жени с очи към небето, погребани пред входовете, изравнена, деца без дрехи, деца с умалели дрехи, бели деца, румени деца, деца живеещи в подземия, деца излизащи да видят ден за час. Деца на живо, не война на теория. Няма утре. Няма вчера. 44 милиона не искаме да се наричаме руснаци. Смърт на улицата. Вкочанена смърт.

159

Гост

преди 9 месеца

Да не забравя да им пиша да добавят Копейката : ))) и Блажко Исуса

fallback