Снимка: БГНЕС
fallback

"Този формат за управление, който някой го нарече сполучливо "некоалиция", можем да го наречем кооперация или както искате, е мнозинство, което има ясни общи цели и всеки един от партньорите работи в свой интерес".

Oще по темата
Това коментира в БНТ председателят на Народното събрание Росен Желязков.

Той посочи, че се е образувало мнозинство, което да постига необходимите съгласия.

 "Ако ме бяхте попитали същия въпрос преди месец, щях да кажа, че това е много трудно, но сега ми се струва, че преди лятната ваканция е много по-лесно за всички, въпреки че тя ще е подготовка за местните избори".

На въпрос как се договарят назначенията, Желязков отговори, че е като председател на НС е "любезен домакин" на срещите, но все пак участва в разговорите.

Тази коалиция може да издържи всички ротации, тъй като в демокрацията няма абсолютна власт, посочи Росен Желязков. Постигнатият компромис между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ се основава на договорената ротация от една страна, а от друга - на поетата отговорност.

Определи поведението на опозицията като дежа вю и посочи, че те са напуснали парламента преди обявяването на номинациите за шефове на комисии, като по този начин са изпуснали възможността да поемат част от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Xа, xа

преди 10 месеца

Е друго си е да те управлява Митрофанова и Решетниковото недоразумение, а ако може и варненското джипси Копейкин.

26

Гарантирано

преди 10 месеца

от Посолството!

25

Анонимен

преди 10 месеца

И едните и другите играят за един отбор (САЩ) така, че как да не се разберат. Лапачка има и за едните и за другите. Такава е уговорката: САЩ им направиха Некоалицийката и си пълнят джобовете, в замяна на абсолютна подкрепа за Украйна. ТОВА Е

fallback