Снимка: БГНЕС
fallback

Трети пореден ден протест на КНСБ с искане за достойно заплащане.

Oще по темата
Поредната от серията протестни е акции под надслов "За справедливи доходи в Бюджет 2023 и защита на трудовите права на работещите", съобщи Bulgaria ON AIR.

Днес на жълтите павета излизат работници и служители от БНР, НАП, НОИ, Държавна агенция "Архиви" и културните институти.

В Народното събрание от 10 ч. представители на протестиращите и на ръководството на КНСБ ще обсъдят своите искания на срещи с народни представители от няколко политически партии. По време на акцията ще бъде отворен символичен "магазин на работещите бедни", на който депутатите ще бъдат поканени да пазаруват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 9 месеца

Моля Янка Такева да спре да мрънка.Учитите имат относително добри заплати.Освен това,един учител в голям град учи много повече деца отколкото на село,а за детските градини по селата да не говорим-по 2-3 деца в група и искат още пари!Стига с тази уравниловка!!!!

63

На кого служат?

преди 9 месеца

Пари за повишаване на заплатите на служителите няма няма, но ПП-ДБ-ГЕРБ-ДПС могат да гласуват в Народното събрание да подарявим 100 бронетранспортьора на Украйна вместо да им ги продадем. Заклели са се в парламента да служат на интересите на българският народ, а служат на чужди интереси.

62

Малко за политика

преди 9 месеца

Управляващите искат не повече от 3% дефицит в бюджета, но за сметка на кого? Както се оказва, за сметка на работещите бедни. Ако на някого не му е ясно какво означава дясна политика - ето това е дясна политика. ГЕРБ и ДПС я провеждаха три мандата, сега се видя че и ПП-ДБ са за същото.

fallback