Снимка: БГНЕС
fallback

"Изборът на Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността на главен прокурор продължава да оставя съмнения. От самото начало не подкрепям това решение" заяви пред БНТ правосъдният министър Атанас Славов.

Относно отказа за назначение на съдия, разследващ главния прокурор, Славов коментира, че назначението е част от наказателния процес. Добави, че очаква решение да бъде взето на следващото заседание.

Oще по темата
Ако не се осъществи изборът, ще бъда принуден, под някаква форма, да оспоря това решение, по съдебен ред, защото това би било намеса във висящ процес", поясни Атанас Славов.

Според правосъдния министър липсата на взето решение може да доведе до съмнения в самия механизъм, затова е важно да се изпълняват законоустановените функции. Той добави, че назначението на съдия за разследващ прокурор не трябва да се обвързва с процедурата по разследване и нейното прекратяване.

Той обясни, че решение трябва да бъде взето възможно най-бързо.

"Самото назначение е временно. В момента, в който се извърши промяната в Конституцията, тогава ще се избере нов кандидат", обясни Славов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

М.Колев

преди 10 месеца

Славов,Славов,вятър те вее на бял кон.Ти ще си останеш като ученик в голямото междучасие,докато си в този кабинет.За 48-часа Борисов смени Ив.Гешев като гл. прокурор и назначи свой човек за вр. изпълн. длъж. гл прокурор,ти си правосъден министър и не знаеш,кога и как е станала рокадата.

6

Майора

преди 10 месеца

А избора на комунисически наследник трето поколение за кандидат кмет нормално ли е? А това че кпслицията ви се състои от бивши комунисти , техните отрочетс и хора от ДС пак ли е нормално? А че приетият закон за разследване е противоконституционен пак ли е нормално , защото разследването е прероргатив нс прокурор , а не на съдия! И че си от "Америка за България" която се намесва във политиката *** страната!

5

Чужденеца

преди 10 месеца

Ааааа осмото джудже било съмнително,то снимки и самопризнания няма.....

fallback