Снимка БГНЕС

ГЕРБ ще предложат Димитър Главчев за шеф на Сметната палата. Номинацията му е подкрепена и от ПП-ДБ.

Това заяви шефката на депутатите на ГЕРБ Десислава Атанасова.

След вчерашния неуспешен опит за избор на управител и подуправител на Здравната каса започва нова процедура.

"Има съгласие между нашите парламентарни групи, че до момента на избора длъжността ще изпълнява настоящият подуправител, така че да гарантираме на всички лечебни заведения, аптеки и лични лекари, че ще получат плащането за изработената дейност”, това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, предаде репортер на БГНЕС.

Още по темата

“По отношение на БНБ следва да направим избор на управител, който да посочи двама от подуправителите. Процедурата и там е ясна. Така стоят процедурите и за избор на заместник-председател на Сметната палата. За НЗОК предстои законодателна промяна, така че НС да избира подуправители”, поясни Десислава Атанасова.

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС обясни, че по отношение на председателите на комисии се е намерил баланс. “Има разпределение на комисиите между парламентарните групи, утре ще чуете нашите номинации за председатели, както и на останалите парламентарни групи. Все още текат разговори”, допълни още Десислава Атанасова.

“Днес стартираме с разбирателство и имаме първите одобрени номинации за областни управители на София и Пловдив, както и заместник-областни управители. Може би след като бъдат назначени от министър-председателя, ще чуете и имената”, каза още Атанасова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase