Нови скандали избухнаха между президента и правителството след посещението на президента на Украйна Володимир Зеленски у нас. Поводът бе капацитетът на държавата да изпрати боеприпаси на Украйна и разликата в мненията на премиера и военния министър.

Още по темата
"Различното мнение на премиера и военния министър показват определено желание да се скрие нещо от българската общественост. Нашият въпрос е какво е това? Единият говори как ще дадем всичко на Украйна, освен самолетите, другият – че ще дадем това, което можем. Това е една позиция на България, която се защитава и от нашата институция от много дълго време", коментира вицепрезидентът Илияна Йотова.

Подкрепата за Украйна е нужна и ще даде прогрес и за българската държава. Това мнение изрази бившия министър на отбраната Велизар Шаламанов.

"Посещението на президента Зеленски е ясен сигнал и към целия български народ. Всъщност е подкрепа от цялата тази общност, която е застанала зад президента Зеленски. И това е много силно послание към България и към нашите съюзници. Аз съм сигурен, че продължаващата подкрепа за Украйна е най-силният аргумент България да бъде поканена в Шенген и в Еврозоната", каза бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов.

Какво още сподели той за посещението на президента Зеленски и за отбранителната способност на България, гледайте в предаването "Брюксел 1" тази вечер от 17:30 по Bulgaria ON AIR.

Вижте повече в репортажа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase